OpenStudio arkitekter

Login

Brunnshög
EKO-HUB

Vårt team bestående av Sundprojekt AB, Axis och SLU vann markanvisningen om framtidens Smart city boende i centrala Brunnshög, Lund.

Projektet EKO-HUB gör det lätt och roligt att leva det hållbara livet. Här satsar vi på mobilitet, den goda jorden och att maximera stadslivets sinnesintryck. Vi använder sensorer för att optimera urbanodling och få dig att förstå hur du kan interagera; äta, plantera eller njuta av allt som växer. Tekniken blir till ett stöd såväl i orangeriet som vid odling på balkongen.

Spännande lägenhet med odling i fokus.

Projektet EKO-HUB är det vi kallar Smart city och handlar om när internet underlättar människors vardag. Det handlar även, i detta fall, om samspelet med kylvattnet från ESS som kan göra orangeriet prunkande och ger möjlighet att bli självförsörjande. EKO-HUB är ett projekt där du som förbipassarande kommer se en udda grön lekfull fasad och till och med kunna äta av huset på växande socklar.

Takterass och lägenheter med utsikt.>

Juryns motivering: Projektet är fullt av kluriga, inlevelsefulla och smarta lösningar av större eller mindre betydelse. Det är konkret och innovativt i särklass. Konsortiet med teknikleverantör och forskare ger trovärdighet och höjd – här finns anledning att förvänta att kunskap ska generera innovation. Sensorer kommer att användas för att göra livet enklare och roligare med mindre resursåtgång. Juryn förordar anbudet för markanvisning.”