OpenStudio arkitekter

Login

Perspektiv radhus: Bild OpenStudio arkitekter

Ekgården
NXT-Func med mingelfaktor i gläntan

Brf Ekgården planeras i en ljus glänta, omgiven av blandskog och med närhet till friluftsområden och Mälarstranden. 16 radhus bildar fond mot Ekgårdsvägen och tre parhus placeras i kanten mot skogspartiet.

Radhusen förskjuts med syfte att ta upp tomtens naturliga rörelse och för att definiera privata uterum åt samtliga bostäder. Väderstrecken utnyttjas maximalt med både en skyddad uteplats mot gården i öster och ett trädäck mot väster intill vart radhus. Dygnets sista soltimmar utnyttjas bäst från vindsvåningens balkong.

Exteriören kännetecknas av skarpskuren geometri och stora partier som spänner över hela radhusets bredd. Vitputsade fasader accentueras av fyra hus med beklädnad av träpanel. Plåtarbeten utförs i gråtoner och aluzink.

Parhusen vänder sina entréer mot gårdsrummet, där en mjuk och grönskande gårdsgata letar sig fram mellan huskropparna. En förskjutning mellan bostäderna i parhuset skapar skyddade terrasser närmast husen och i skogskantens sluttningen erbjuder uteplatser möjlighet att fånga kvällssolen över hustaken.

Interiör parhus: Bild OpenStudio arkitekter

Fasader med träpanel och tydliga former ger starkt släktskap med radhusen. Friliggande hörn utnyttjas för att skapa ljusa rum med hjälp av hörnfönster och genom att variera på vilken höjd fönster placeras kan oönskad insyn undvikas och fasaderna får en lekfull dynamik.

Perspektiv parhus: Bild OpenStudio arkitekter

Interiörerna är ljusa och på bottenplanet ger öppna ytor och nära samband mellan kök, vardagsrum och uteplatser förutsättningar för samvaro, mingel och matlagning i samtliga bostäder. En trappa upp och på radhusens vindsvåning återfinns bostadens privata delar, med stora och mindre sovrum. Stor vikt har lagts vid att skapa välplanerade hus, med generösa ytor och rum i förhållande till bostadens storlek.

Interiör radhus vindsvåning: Bild OpenStudio arkitekter

Baltic SIP Homes driver bygglovs- och systemskeden för Ekgården under hösten 2015 och försäljningen sker genom Skandia Mäklarna.

Radhus plan 0; Klicka för förstoring

Radhus plan 1; Klicka för förstoring

Radhus plan 2; Klicka för förstoring

Parhus plan 0; Klicka för förstoring

Parhus plan 1; Klicka för förstoring